Блинная сковорода - яка краще

Блинная сковорода - яка краще

У кожної господині періодично в голові виникають думки щодо млинчиків. Період загострення настає після першої ж партії млинців, посмажені на класичній сковороді. Все б нічого, але через високі бортів перевертати і діставати вміст незручно, а сезон обпалених пальців в період масниці лише зміцнює думку про альтернативу.

І вона є - млинцева сковорода. Якщо ви хоч раз випробували цей шедевр інженерної думки в справі, зворотного шляху немає. А якщо тільки в роздумах - саме час привести вам кілька аргументів, люб'язно наданих консультантами інтернет-магазину ЕКО-Сковорода. Вони знають толк в класному кухонному посуді.

Чому варто купити млинцеву сковороду

Найбільш очевидна відповідь на питання - щоб стало легше смажити млинці, якщо ви це робите регулярно, або просто хочете готувати з комфортом. Досвідчені господині заперечать, що їм і звичайної сковороди досить, але як бути новачкам, які раз у раз примудряються обпекти пальці розпеченим тістом при перевороті. Удвічі прикро, коли одна зі сторін готова, а в процесі піджарки з іншого боку млинець злипається в той самий ком.

З ключових особливостей млинниць відзначимо:

  • зручно наливати тісто на поверхню;
  • дуже низькі борти, що дозволяють підчепити млинець буквально за пару секунд, не мнучи і не розриваючи напівсире тісто;
  • можливість смажити будь-які млинці, навіть товщиною з пергамент;
  • наявність антипригарного покриття мінімізує використання масла;
  • можна потренуватися в підкиданні через низьку вагу;
  • малі габарити.

Також не варто забувати, що на млинцевій сковороді можна смажити і омлети з різною начинкою, і бутерброди розігрівати перед сніданком, і грінки смажити. Місця займає мінімум, компактна і витончена. Якщо ви цінуєте вільний час і власний комфорт - саме час звернути увагу.

Чавунна млинниця - що особливого

Уже кілька років чавунний посуд набирає обертів зважаючи якості, невибагливості і надійності, але до сих пір залишаються незадоволені і сумніваються. Давайте разом розвінчаємо кілька міфів щодо цього металу.

Перший, як не дивно, стосується догляду. Чавун іржавіє, швидко покривається корозією і моментально стає рудим, якщо помістити його в воду. Тільки що ви скажете щодо старих антикварних сковорідок, які висять над прилавком в якості декорацій? Вони як і раніше залишаються повноцінної кухонним посудом, тільки пил з них струсити.

До того ж, сучасні моделі додатково обробляються на фабриках для збільшення міцності. Єдине, що необхідно зробити з млинцевою чавунною сковородою - підготувати і відшліфувати внутрішню поверхню, якщо на ній немає антипригарного або захисного шару. Після цього виріб готовий приймати тісто на борт в будь-яких кількостях.

Рівномірність нагріву - ще один міф. Але його ретельно підтримують ті, хто починає смажити через 2-3 хвилини після включення газу, що не зовсім вірно. Чавун прекрасно тримає тепло, але для його поширення потрібно в 3-4 рази більше часу, ніж алюмінію. Зачекайте хвилин 10-15, щоб дно і стінки рівномірно розігрілися, а потім зможете смажити навіть без підтримки газу або електрики наступні півгодини. В цьому і полягає особливість металу. Ще й прилипати нічого не буде.

І найголовніше - металеве начиння. Лопатки, ложки, вилки і ополоники, яких чавун абсолютно не боїться. А у вас, напевно, є ідеальна широка лопатка, щоб млинці перевертати. Та й пластику не всі довіряють. З антипригарними моделями так не вийде.

Млинцева сковорода чавунна - практично ідеальний інструмент при дотриманні деяких умов:

  • попередньо прожарити ємність 10-15 хвилин на сильному вогні;
  • ретельно витирайте сковороду перед зберіганням;
  • періодично прожарюйте виріб з обробкою внутрішньої поверхні маслом;
  • не шкодуйте масла при смаженні - це лише зміцнює чавун.

І цього цілком достатньо, щоб посуд прослужила кілька десятків років.

Сковорода для млинців з антипригарним покриттям - в чому плюси

Тепер перейдемо на іншу сторону табору. Чому так гарні антипригарні моделі? Тому що вони комфортніше. Так, чавун все ще залишається прекрасним рішенням для професійної та польової кухні. Але до нього треба призвичаїтися, а потім постійно шліфувати вміння у поводженні з посудом подібного типу.

Антипригарні сковороди для млинців куди простіше в освоєнні. І легше, чого вже тут. Більше 90% моделей з подібним захисним шаром виготовлені з алюмінію, а він важить в рази менше. Ще одна особливість матеріалу - низька товщина поверхні і можливість зробити бортики якнайнижче.

Але найголовніше - те саме антипригарне покриття, від якого млинці ідеально відстають незалежно від ступеня розжарювання сковороди. Досить лише невеликої кількості масла, пари хвилин часу на попереднє нагрівання і все, готуйте коли хочете і скільки хочете. Чи варто воно того? Без сумніву.

І якщо підсумувати битву між чавуном і алюмінієм, то перемагає швидше практичність. Обидві сторони однаково хороші, але якщо ви не знаєте всіх тонкощів магнітного матеріалу, або не хочете вникати в нюанси в процесі використання - антипригарна млинцева сковорода стане для вас ідеальним рішенням.

Один мінус - алюміній не дружить з індукційними поверхнями без перехідника для дна.

Якої фірми млинцева сковорода краще

В інтернет-магазині ЕКО-Сковорода представлені кращі моделі сковорідок для приготування ідеальних млинчиків. Тут ви знайдете продукцію провідних українських і зарубіжних виробників:

  • Biol;
  • Siton;
  • Vincent;
  • Lessner;
  • Fissman.

Завжди у продажу товари діаметром від 18 до 32 сентиментів з алюмінію і чавуну. Вам потрібна знімна ручка і екстремально маленькі бортики? Ніяких проблем, менеджери магазину ЕКО-Сковорода запропонують вам краще рішення, відповідне запитом. Також ви отримаєте детальну консультацію по використанню, догляду та зберіганню за посудом. Ми допоможемо вам у створенні ідеальних млинчиків.

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика