Чавунний посуд іржавіє - що робити

Чавунний посуд іржавіє - що робити

Чавунний посуд іржавіє – це є єдиним мінусом у використанні кухонного начиння з цього матеріалу. Багато хто помилково припускають, що іржа це вирок, і викидають чавунний посуд.

Є маса способів, за допомогою яких можна повернути зовнішній вигляд чавунних сковорідок, казанів, і інших засобів для приготування їжі.

ЧОМУ ІРЖАВІЄ ПОСУД З ЧАВУНУ

Чому іржавіє посуд із чавуну, і як цього уникнути? Чавун - це досить якісний зносостійкий матеріал виготовлення. Вже досить довгий час кухонне начиння з цього матеріалу користується великою популярністю. Крім побутового використання, є безліч закладів громадського харчування, які використовують вироби з чавуну для приготування, а також подачі їжі.

Чавунне кухонне начиння має масу достоїнств, в числі яких чудові смакові якості їжі, приготовленої в ній. Саме через це довговічні сковороди, казани, каструлі, а також жаровні донині є в багатьох кухнях. Єдиною особливістю є можлива поява іржі при неправильному догляді.

Рудий наліт на чавунному посуді - причини:

  • Неякісне кухонне начиння. При виборі сковороди, казана і інших виробів слід звертати увагу на виробника. Оригінальні виробники мають сертифікати якості продукції і використовують тільки нешкідливий і якісний матеріал в ході виготовлення. Одним з таких виробників є Біол. Як правило, китайські та інші аналоги використовують неякісні, а часом і небезпечні матеріали, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини;
  • Неправильний догляд. Після готування необхідно дати охолонути посуду та вимити його з використанням м'якої губки і неабразивного миючого засобу. Також слід ретельно прибирати залишки вологи після миття. Інакше навіть невелике скупчення рідини може привести до появи іржі.

ЧАВУННИЙ ПОСУД ІРЖАВІЄ - ЯК ПРИБРАТИ ІРЖУ

Чавунний посуд іржавіє, і це цілком можна виправити. Для того щоб повернути колишній зовнішній вигляд начиння, необхідно докласти трохи зусиль і часу. Результат, безумовно, вартий того.

Як видалити іржу:

  • Необхідно прибрати рудий наліт зі сковороди або інших виробів. Для цього підійде абразивна губка, щітка або металеві шкребки. Не варто переживати про цілісність посуду. Після проведення цих маніпуляцій якість і термін використання чавунних засобів для приготування страв не зменшується;
  • Якщо це сковорода, то необхідно поставити її на кухонну плиту, нанести на внутрішню поверхню шар рослинного масла, прожарити протягом 10-15 хвилин. Якщо це казан, то можна прожарити його на багатті.

Обробка чавуну від іржі – це нескладний процес. Досить приділити трохи часу і можна знову готувати найулюбленіші томлені страви з неповторним смаком.

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика