Як вибрати казан - рейтинг казанів 2021 Україна

Як вибрати казан - рейтинг казанів 2021 Україна

Як вибрати казан - рейтинг казанів 2021

Як вибрати казан серед величезного розмаїття моделей? Як правило, казанок набувають для приготування незрівнянної томленою їжі на вогнищі, а також для готування на кухонній вручений поверхні . Плов, шурпа, лагман і багато інших шедеври польової кухні отримують чудовий смак саме в такому посуді.

Як же підібрати ідеальний казан ? Для цього детально розглянемо всі критерії підбору і ознайомимося з рейтингом топових позицій, які мають най більшу кількість позитивних відгуків покупців.

Для чого потрібен казан

Для чого потрібен казан , якщо є величезний асортимент кухонного посуду, за допомогою якої можна приготувати різну їжу Як правило, казанок застосовують для томлених страв Це ідеальний засіб для готування плову, наприклад.

Казани характеризуються особливою формою. Є сферообразних одиниці, або більш традиційні, які мають круглий дно. Така відмінна риса забезпечує розподіл нагріву на всю поверхню казанка, а не тільки на дно. Саме завдяки цьому їжа отримує необхідне рівномірне томлення.

Найбільш часто використовують казанок для приготування на відкритому джерелі вогню - багатті. Саме тому, в залежності від моделі, є додаткові комплектуючі у вигляді дужок. З їх допомогою зручно розміщувати казанок на триноги і інші підставки.

Як правильно вибрати казан

Як правильно вибрати казан Для підбору оптимальної моделі є кілька показників, на які варто спиратисяВ першу чергу потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виробляють казанок .

Затребуваними вважаються алюмінієві і чавунні моделі. Вони мають найбільш відповідні властивості, які потрібні для готування на багатті. Кожен з цих матеріалів має переваги і недоліки:

  • Алюмінієві казанки мають невелику вагу, що зручно для походів. Вони легкі в транспортуванні. Крім цього, алюміній - відмінний провідник тепла. Казанки з цього металу нагріваються досить швидко, що забезпечує більш швидке приготування їжі. Ціновий аспект також є плюсом такого посуду Значно дешевше буде придбати алюмінієвий казанок, ніж казан з інших матеріалів. До недоліків відноситься схильність до корозії і можлива схильність до деформації. Однак ці недоліки не істотні при належному догляді і правильному використанні казана;
  • Чавунні казани вважаються найбільш придатними для використання на багатті. Нагріваються вони досить довгий час, але за рахунок властивостей чавуну зберігають накопичене тепло . Саме тому товстостінні казанки вважаються ідеальними для готування плову та інших томлений м'ясних страв.
    З недоліків можна виділити значну вагу, а також схильність до іржі. При належній підготовці та догляді казанки з чавуну не надають клопоту.

До азан - як вибрати виробника

Казан - це універсальний засіб для готування їжі. Він використовується для перших і других страв. При вибір е підходящої посуду слід враховувати виробника. Від правильно підібраною кухонного начиння залежить не тільки її якість, а й ваша безпека.

Купівля посуду у сумнівних фі рм хоч і вигідна за ціною, але має відповідні ризики. Найчастіше невідомі виробники кухонного начиння використовують неякісні матеріали виготовлення.

При цьому дешеві казанки в ході нагрівання а виділяють небезпечні речовини, а також мають досить короткий термін використання. Таким чином, купуючи дешеву посуд, можна просто витратити гроші даремно, при цьому завдати шкоди своєму здоров'ю. 

Казан - як вибрати виробника 

Казан якого виробника краще Українські господині віддають перевагу перевіреним фірмам, таким як Биол Силумин і Сітон Ці виробники зарекомендували себе з найкращого боку.

Вся продукція цих фірм виготовлена з нешкідливих екологічних високоякісних матеріалів. При цьому передбачені відповідні сертифікати і документація. Купуючи посуд цих виробників можна бути впевненими в її якості і довговічності.

На скільки літрів вибрати казан

На скільки літрів вибрати казан? Необхідно підбирати оптимальний обсяг казанка виходячи з кількості осіб в сім'ї або компанії. Для сім'ї з 2-3 чоловік оптимальним буде придбати казанок об'ємом 2-3 літри.

Якщо необхідно приготувати страви на більшу кількість людей, то відповідним буде казан 5-8 літрів. Цього літражу досить для того, щоб нагодувати невелику компанію.

Для поїздок на природу або пікнік великою компанією варто придбати казанок від 10 літрів і більше. Для закладів громадського харчування є моделі з літражем від 30 до 200 літрів.

Хороший казан - який він?

Хороший казан повинен бути виготовлений з якісного матеріалу. Кращим варіантом є литий казанок. Виробництво посуду методом лиття забезпечує гладку поверхню без сполучних швів, шорсткостей і потертостей.

Литі казанки є більш зносостійкими. Важливим пунктом є потовщена поверхню. Це забезпечує акумулювання нагріву рівномірно. Завдяки цьому продукти отримують якісну прожарювання.

Слід звертати увагу на комплектуючі частини. Кришка забезпечує створення оптимального температурного режиму, особливо в ході томління продуктів. При цьому особливого значення не має матеріал її виготовлення. Наприклад, якщо казанок чавунний, а кришка алюмінієва, то на якість їжі і процес її приготування це ніяк не відіб'ється.

Важливим також є наявність ручок. Найбільш вдалим є казанок з литими ручками. Якщо їх чотири, то дві можна використовувати для кріплення дужок. Також литі ручки забезпечують можливість безпечного використання казанка для запікання в духовій шафі.

Якщо в комплектації передбачена дужка, то це забезпечить зручність в кріпленні на триногу. У разі якщо є спеціальна підставка під казан, то наявність дужок необов'язково.

Рейтинг казанів 2021

Рейтинг казанів 2021 - це найбільш продаваних сумок, які зібрали безліч захоплених відгуків покупців. ТОП кращих казанків для плову включає 5 позицій від різних виробників.

ТОП 5 кращих казанів - рейтинг 2021

1 Казан чавунний з дужкою і кришкою татарський Биол 12 л 0912

Виробник

Биол, Україна

Матеріал изг отовленность

чавун

Об `єм

12 л

комплектуючі частини

Кришка, дужка

 

Татарський чавунний казан 12 л Биол - ідеальний варіант для приготування їжі. Має сферичну форму, що відмінно підходить для обробки м'яса та інших страв.

переваги :

  • Лита модель має потовщену поверхню. Нагрівання акумулюється по всьому казанка рівномірно. Їжа проходить термічну обробку , не пригорая при цьому. Казанок досить гладкий, немає слідів швів і потертостей;
  • Пориста структура, яка в міру використання заповнюється маслом. Завдяки цій властивості утворюється захисний шар від пригорання;
  • Обсяг казана становить 12 л. Цього достатньо для великої компанії;
  • Чотири ручки. Дві з яких круглі литі, а дві інші необхідні для кріплення дужки;
  • Кришка з чавуну в комплекті. Забезпечує підтримання необхідного температурного режиму в ході томління продуктів;
  • Підходить для багаття, духовки і будь-який конфорка. Така особливість робить казанок багатофункціональним;
  • Довговічність. Чавунна посуда при правильному застосуванні прослужить далеко не один рік. Купуючи такий казан можна бути впевненим в його зносостійкості;
  • Чавун не схильний до відколів, подряпин, пошкоджень і деформації. Можна використовувати кухонні лопатки, ополоники, ложки та інші апарати, які виготовлені з металевих матеріалів. Такі прилади не дряпають поверхню посуду.

недоліки :

  • Досить значну вагу 9,4 кг. Незважаючи на цей показник, всі переваги казанка перекривають його важкість;
  • Може утворитися іржа при наявності рідини під час зберігання посуду. Якщо ретельно насухо витирати казанок, то іржа не з'явиться.

2 Казан Биол з дужкою похідний литий алюмінієвий 15 л К1500т

Виробник

Биол, Україна

Матеріал виготовлення

алюміній

Об `єм

15 л

комплектуючі частини

Кришка, дужка

 

Похідний алюмінієвий казан 15 л Биол ідеальний для готування на природі. Місткий казан має потовщені стінки, проведений методом лиття. Форма казанка ідеальна для тих страв, які передбачають наявність рідини.

переваги :

  • Товстостінний литий казанок проведений з якісного алюмінію. Стінки і дно, які досить товсті нагріваються рівномірно. Завдяки властивостям алюмінію, нагрів відбувається швидко , що сприяє економії часу для приготування їжі;
  • Досить місткий обсяг 15 л. Його досить для готування страв на велику компанію;
  • Підходить для відкритого вогню, духовки, а також кухонних плит будь-якого типу, крім індукційних;
  • Дві литі ручки, до яких прикріплена металева дужка для установки над багаттям за допомогою триноги;
  • Можна мити в посудомийній машинці без шкоди для поверхні . Також можливе використання металевих лопаток, половников та інших приладів ;
  • Кришка забезпечує підтримку необхідної кількості рідини і режиму томління їжі;
  • Невелика вага - 3,2 кг. Якщо необхідно засіб для приготування їжі в похід, то цей казанок ідеально підійде.

недоліки :

  • Не можна використовувати на індукційної варильної поверхні;
  • Нагрівається швидко, і також швидко остигає.

3 Казан з антипригарним покриттям алюмінієвий Силумин 15 л ЛК15

Виробник

Силумін , Україна

Матеріал виготовлення

алюміній

Об `єм

15 л

комплектуючі частини

кришка

 

Антипригарний 15 л казан з кришкою Силумин допоможе приготувати абсолютно будь-які страви на вогнищі без пригорання. Зовнішня частина має стеклоемалевим зовнішнє покриття, завдяки якому сліди багаття і нагару легко прибрати після приготування.

переваги :

  • Виготовлений казан з міцного алюмінію методом лиття. Стінки казанка, як і дно, значно потовщені . Це забезпечує рівномірно е акумулювання нагріву по всій його поверхні ;
  • Внутрішня сторона посуду має антипригарне покриття, яке сприяє гладкій поверхні і захищає продукти від пригорання. Виконано воно в чорному кольорі;
  • Зовні оснащений казанок стеклоемалевим захисним шаром. Завдяки йому сліди кіптяви від багаття досить легко відмити;
  • Обсяг казанка 15 л. З його допомогою можна приготувати достатню кількість їжі для великої компанії;
  • Барвистий зовнішній вигляд. Виглядає нестандартно і досить дорого;
  • Захисний антипригарний шар досить міцний. Завдяки йому можна готувати страви у власному соку, використовуючи мінімальну кількість масла. Міцність покриття дозволяє використовувати металеві кухонні прилади в ході помішування страв;
  • У комплекті є кришка з зовнішнім напиленням;
  • Підходить для духовки, багаття і будь-якого типу кухонних плит, виключаючи індукційну ;
  • Мити казанок можна в посудомийній машині або самостійно.

недоліки :

  • Індукційна плита не сумісна з цим казанка.

4 Казан чавунний Биол туристичний 10 л 0710

Виробник

Биол , Україна

Матеріал виготовлення

чавун

Об `єм

10 л

комплектуючі частини

Кришка , дужка

 

Чавунний туристичний казан Биол 10 л допоможе в приготуванні ідеального плову, лагмана, юшки та інших шедеврів польової кухні. Містка модель має зручну у використанні форму. Комплектація передбачає наявність дужки і кришки.

переваги :

  • Зручна форма, особливо для приготування перших страв. Високі стінки й кругле дно. Матеріал виготовлення якісний і нешкідливий для використання з продуктами питан ия;
  • Потовщені стінки і дно посуду, що забезпечує рівномірний розподіл нагріву. Нагрівається досить довго, також по закінченню приготування довгий час остигає, що забезпечує додаткове ловлення їжі;
  • У комплекті є кришка і металева дужка, яка прикріплена до ручок. Завдяки цьому казанок зручно підвішувати на спеціальні підставки;
  • Будь-яке джерело нагріву сумісний з казаном. Це може бути вогнище, кухонна плита будь-якої моделі, а також духову шафу;
  • Обсягу 10 л досить для того щоб нагодувати велику сім'ю або компанію ;
  • Правильна експлуатація та догляд забезпечують тривалу експлуатацію казана.

недоліки :

  • Можлива поява іржі при неправильному догляді;
  • Значний вагу 8,5 кг.

5 Казан Сітон чавунний татарський з кришкою сковородою 10 л Кза10чс

Виробник

Сітон , Україна

Матеріал виготовлення

чавун

Об `єм

10 л

комплектуючі частини

кришка -сковорода

 

Чавунний татарський казан з кришкою-сковородою Сітон 10 л характеризується відмінними зносостійкими характеристиками. У комплекті надана кришка-сковорода, яку моно використовувати для смаження.

переваги:

  • Сферична форма, яка ідеальна для смаження м'ясних продуктів. Має стовщену конструкцію, що сприяє акумулюванню нагріву рівномірно по всій поверхні;
  • Казанок оснащений чотирма ручками, це дозволить встановити додатково дужку за бажанням;
  • У міру застосування масло проникає в пори казана, завдяки чому утворюється олійною захисний шар. Продукти отримують відмінні смакові якості і не пригоряють;
  • Кришка-сковорода в комплекті може бути використана як окрема сковорідка;
  • Завдяки властивостям чавуну, казан зі сковорідкою можна використовувати на будь-який кухонній плиті, включаючи індукційну , а також в духовці і на багатті. Це робить до азан ок універсальним;
  • Металеві лопатки, кухонні щипці і ложки не шкодять посуді .

недоліки :

  • При наявності навіть невеликої кількості вологи може утворитися іржа;
  • Посудомийна машинка не підходить для миття казанка.

Алюмініевий або чавунний казан - який вибрати

Алюмінієвий або чавунний казан ? Кожен з цих матеріалів має свої переваги і недоліки. Для кожного з покупців важливі раз лич ні експлуатаційні показники. Саме тому в рейтингу надані найвищий показник продажів казанки з різних матеріалів.

Найголовніше при підборі оптимальної посуду придбати продукцію від оригінального виробника, чия посуд має сертифікати якості і виготовлена з екологічні матеріалів.  Биол, Силумин і Сітон є офіційними брендами і вже давно зарекомендували себе на ринку України. Тому рекомендуємо звернути увагу на цих виробників і зробити вибір на користь якості.

  • Поділитися

Залиште свій відгук

Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика