Як вибрати сковороду гриль

Як вибрати сковороду гриль

Для кожної господині вибір посуду, нехай навіть невеликої соусниці - це ціла справа. Що вже говорити про таку важливу штуку, як сковорода гриль. Купити її в наш час можна в будь-якому магазині. Але до вибору виробника, розміру, матеріалу і покриття варто підійти з усією серйозністю. Неякісний посуд може зіпсувати навіть саме вишукане блюдо.

На що звернути увагу і що врахувати при виборі сковорідки гриль:

  • Покриття. Від нього залежить дуже багато, адже погане покриття здатне зіпсувати смакові якості будь-якого продукту;
  • Форма і висота бортиків. Чим вони вище, тим соковитіше виходять страви. Завдяки їм, всередині сковороди створюється ефект духовки.
  • Місткість. Для великої родини або одного, але дуже великого любителя страв гриль, буде логічним купити сковорідку з великим діаметром.
  • Тип Вашої плити. Від типу плити і розміру конфорок теж багато що залежить. Важливо, щоб посуд стояв стійко і вогонь міг рівномірно прогрівати сковорідку.

Беручи до уваги ці пункти, Ви маєте всі шанси купити якісну сковороду гриль і балувати себе неймовірно смачними, корисними стравами хоч кожен день. Більше не потрібно чекати вихідних для поїздки на природу або витрачатися на походи в ресторан. Ви зможете приготувати соковитий ароматний стейк в будь-який час на власній кухні.

Що таке гриль сковорода

Спочатку,  сковороди гриль використовувалися тільки професіоналами на спеціалізованих кухнях. Але з часом вони набрали все більшої популярності і стали мігрувати на наші з вами кухні, де посіли особливе місце в довгому списку кухонного начиння.

Основною відмінною рисою такої сковорідки є її ребриста поверхня. Завдяки їй, продукти можна приготувати без використання великої кількості масла. Зайва рідина стікає в борозни, що дозволяє страв частково готуватися на пару. А особливий малюнок ні з чим не сплутати. Він не тільки надає особливої ​​смак підсмаженості, але також додає естетичності будь-якої їжі.

Що готувати на сковороді гриль

На сковороді-гриль можна готувати все, що Вашій душі завгодно. Вона настільки універсальна, що з її допомогою можна швидко і легко приготувати будь-який продукт або повноцінне блюдо. Найбільший плюс такого посуду - здорова їжа. У процесі смаження, весь зайвий жир і сік стікають на дно. Завдяки цьому, страви виходять соковитими, просмаженими і без шкідливих канцерогенів, що містяться в олії.

Також важливий той факт, що на такий сковорідці практично неможливо спалити продукти. Звичайно ж, знайдуться умільці, але для цього їм доведеться постаратися. Весь секрет у тому, що рідина, стікаючи в жолобки, випаровується звідти, а не залишається на всій поверхні. Відсутність повного зіткнення їжі зі сковородою дозволяє продуктам відмінно прожарюватися зсередини без пригорання.

Яка сковорода гриль краще -чугунная або алюмінієва

Чавун і алюміній - два найосновніших матеріала для виготовлення сковорідок гриль. Вони жароміцні і стійко переносять вплив відкритого полум'я. Який з них краще сказати складно, адже у кожного є свої плюси і мінуси.

Посуд з чавуну досить важкий. Такий виріб буде складно утримати однією рукою. Але ці сковорідки мають природні антипригарні властивості, що дозволяє готувати з використанням невеликої кількості масла або взагалі без нього. Чавунна сковорідка надовго зберігає жар і дуже проста в догляді. Найчастіше, після використання досить просто витерти її паперовим рушником. Також не варто мити її засобами, що розчиняють жир, адже це знищить природну антипригарну плівку

Посуд з алюмінію важить набагато менше чавунного і коштує на порядок дешевше. Сковорідки з цього матеріалу виготовляються методом лиття. Товсте дно і бортики швидко розпалюються і добре зберігають тепло. Якщо сковорідка виготовлена ​​якісно, ​​то можна не побоюватися деформації металу. При правильному догляді, таке пристосування прослужить дуже довго.

Чи потрібна кришка

Більшість сковорідок гриль продаються без кришки. І тут виникає питання, а чи потрібна вона взагалі? Тут думки розходяться. Велика частина власників гриль-сковорідок воліє мати в своєму арсеналі кришку. Жарка є жарка, і в процесі бризки масла потрапляють на плиту, тим самим забруднюючи її. В основному, кришки роблять з жаростійкого скла або металу. Також можна купити кришку-прес, яка допоможе приготувати неймовірно соковиті, прожаренние страви.

Деякі фахівці в області кулінарії стверджують, що при готуванні на грилі кришка абсолютно не потрібна. Вони вважають, що в процесі приготування страв на сковорідці гриль не потрібні ніякі сторонні або додаткові аксесуари. Тому, купувати кришку чи ні - особиста справа кожного.

 

Де купити кращу сковороду для гриля

Кількість і асортимент посудних магазинів неймовірно величезний. Від такої кількості різних пристосувань просто розбігаються очі і вибрати щось одне стає практично неможливо.

Ми пропонуємо Вам відвідати інтернет-магазин якісного посуду «ECO Skovoroda». В наявності чавунні і алюмінієві сковороди гриль всіляких розмірів, форм, з або без кришки, кришки прес і багато іншого для приготування улюблених страв на Вашій кухні. Неймовірно вигідна ціна на всі товари нікого не залишить байдужим.

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика