Яка сковорода краще чавунна або з антипригарним покриттям

Яка сковорода краще чавунна або з антипригарним покриттям

Яка сковорода краще чавуна або з антипригарним покриттям

Яка сковорода краще чавунна або з антипригарним покриттям Кожна з них має ряд переваг і недоліків, спираючись на які можна придбати відповідний посудСковорода - необхідне засіб для приготування самої різноманітної піщи.

 

Ця одиниця посуду є в кожній кухні, так як вона необхідна для багатьох кулінарних процесів. Залежно від матеріалу виготовлення, вона може підходити для тривалого гасіння, томління, швидкої смаження або пассерования продуктів.

Різниця між чавунною та антипригарною сковородою

Різниця між чавунною та антипригарною сковородою складається не тільки в матеріалах виготовлення. Сковорідка з антипригарним покриттям слугує для швидкого термічної обробки продуктів, так як вона нагрівається за короткий час. Такий посуд ідеально підійде для пасерування і швидкої смаження продуктів.

Чавунная сковорідка навпаки, ідеально підходить для томних і тушених страв. У ній отримує чудовий смак м'ясні страви, які вимагають тривалої термічної обробки.

 

Крім цих аспектів, є безліч інших відмінних показників, які більш детально описані нижче. Важливим фактором відмінності є цінова складова посуду. Вартість сковорідок залежить від багатьох факторів: виробників, розміру, моделі і комплектуючих частин.

Для наочності розглянемо дві сковороди: антипригарним і чавунну від Українського виробника Биол. Детально зупинимося на мінуси і плюси посуду.

Чавунна сковорідка переваги та недоліки

Чавунна сковорода досить тривалий час залишається улюбленицею серед господинь завдяки своїй якості та зносостійкості. Купуючи посуд з чавуну можна бути впевненими, що вона прослужить далеко не один рік.

 

Існує помилкова думка, що Догляду процедури за сковорідками з чавуну віднімають багато сил і часу. Саме тому багато господинь сумніваються в придбанні такої кухонного начиння.

Насправді чавунні сковорідки необхідно прожарити перед першим використанням і стежити за наявністю вологи в них. При дотриманні цих рекомендацій можна з упевненістю використовувати посуд довгі роки.

Розглянемо переваги і недоліки чавунної сковороди на прикладі

Сковорода чавунна глибока 24 см Биол зі знімною ручкою і чавунною кришкою 03242

Чавунна сковорідка з литою кришкою і знімною ручкою Биол вважається класичною . Має високі стінки, що робить її глибокою та місткоюПроведена методом лиття, що забезпечує поверхню без наявності сполучних елементів. Такий метод виготовлення сприяє більшій зносостійкості посуді.

Переваги :

  • Потовщене дно і стінки посуду . Лита сковорідка толстостенная, це забезпечує тривалий, але рівномірний нагрів. При цьому тепло аккумулюється по всій сковородці, що створює оптимальний температурний режим та підготовку піщів без пригорання у визначеному місці . Також така особливість забезпечує більшу стійкість до деформацій та пошкоджень;
  • Масляний антипригарний шар . Чавун характеризується дрібнопористі структура. Під час обробки продуктів використовується масло. Воно заповнює мікротрещіні, утворює при цьому масляну плівку. Така особливість робить внутрішню частину сковородки гладкою, і забезпечує стійкість до приготування до пригорання;
  • Комплектація У цій одиниці передбачена лита чавунна кришка в комплекті і дерев'яна міцна ручка, яка знімна. Так як посуд з цього матеріалу зарекомендувала себе як засіб для готування томлений страв, то наявність литий кришки просто необхідно. З її допомогою можна створити і підтримувати певний температурний режим для томління продуктів. Знімна ручка забезпечує більшу зручність під час експлуатації та зберігання сковороди;
  • Стійкість до деформації та стійкість до пошкоджень. З порівнянні з іншим чавунному посуді характеризується стійкість до відколів і подряпини. Можливо використання металевих кухонних приладдя, такі як лопатки, щипки та ложки;
  • Універсальність. Ця сковорода, як і інша посуд із чавуну, має відмінну стійкість до досить високій температурі нагріву. Вона підходить для індукційних варильних поверхонь, електричних, склокерамічних і газових плит. Великим плюсом є можливість експлуатації в якості піддону для запікання їжі в духовці, а також приготування на багатті;
  • Зберігає температуру довгі годиниТолстостенные сковороды из чугуна нагреваются довольно долго, это обусловлено свойствами материала изготовления. При этом по окончании готовки посуда долгое время сохраняет накопленное тепло, что дает дополнительное томление продуктов. Именно благодаря этому каши, мясные блюда и прочие продукты обретают превосходные вкусовые качества.

Недоліки :

  • Серед недостатків виглядає склонність до утворенню іржавого нальотуЧавун не стійкий до іржі і тому необхідно дотримуватися рекомендацій щодо догляду і зберіганню. Обов'язковою умовою для тривалого використання є відсутність вологи. Після миття потрібно витирати навіть невелика кількість води, так як воно може привести до утворення іржі. Важливим фактором є необхідність в зберіганні сковорідки в досить провітрюваному сухому місці;
  • Не використовуйте посудомийну машинку як засіб для миття посуду. Агресивні мовні засоби можуть сприяти освіті іржавчин;
  • Достаточно значна вагаТакий посуд досить важка, що не зовсім зручно в побуті;
  • Необхідність попередньої підготовки перед експлуатацією. Сковорідки з чавуну необхідно прожарити, щоб позбутися від машинного масла, яким посуд покриває виробник. Також підготовчий випал сприяє створенню масляного шару.

Плюси та мінуси антипригарної сковороди

Плюси та мінуси антипригарної сковороди більш детально будуть розглянуті на прикладі. Сковороди з таким покриттям заздалегідь зайняли своє місце на кухні завдяки відмінному якістю якісного іприворства.

Такі сковородки ідеальні для швидкого приготування піщи. Виготовлені вони з алюмінію, який, як відомо, є перехідним провідником тепла. Нагріваються швидко, що забезпечує економію часу підготовки та використання засобів.

Використовують для жаркого простого страви або попередньої підготовки продуктів для дальних термінових. Антипригарна посуд легка в уході та використанні, завдяки чому так полюбилася господарство.

Розглянемо плюси і мінуси антипригарной сковороди на прикладі

Сковорода Биол антипригарная з скляною кришкою Оптима-Граніт 24 см 24048ПС

 

Класична сковорода Биол з антипригарним покриттям та скляною кришкою вважається : найпоширеніша, виходячи з кількості проданих одиниць. Високі стінки здатні більшу місткості сковорідкиУ комплекті представлена ​​прозора кришка з жаростійкого стекла.

Плюси :

  • Як і чавуна, антипригарна сковорідка виробляється методом ліття . Це забезпечує найкращі показники якості тазносостійкості. Не має видимих ​​сполучних швів, що забезпечує відмінні показники стійкості до деформації;
  • Захисне покриття Greblon C2 , яке характеризується двома антипригарними слоями. Покриття наноситься на всю внутрішню поверхню, робить її досить гладкою. При цьому продукти отримують прожарену рівномірну поверхню без приготування;
  • Захисний шар в сковорідці сприяє прожарювання продуктів з використанням мінімальної кількості масла, або готуванні їжі зовсім без нього. Така відмінна риса важлива для приготування не тільки смачною, але й корисною їжі. Продукти харчування проходять термічну обробку у власному соку, що дозволяє зберегти корисні елементи і вітаміни;

  • Незнімна ручка посуду Біол має надійне кріплення до сковородке , що немаловажно. Виготовлена з жаростійкого бакеліта, який не схильний до нагрівання. Більшим плюсом також є досить зручна у форматі рукоятки ;

  • Кухонні плитки, з якими можна використовувати сковородку, можуть бути різними. Ця класична сковорода сумішається з будь-якими варочними поверхнями, крім індукційної. Але є безліч інших моделей, в яких передбачено наявність індукційного дна;
  • Є в комплекті кришка з жаростійкого склаяка забезпечує створення оптимального температурного режиму в ході приготування томлений страв;
  • Потовщене дно Щоб вирішити проблеми з нерівномірним швидким нагріванням такого посуду, передбачено утолщенное дно. Завдяки цьому нагрів акумулюється рівномірно по всій внутрішній поверхні, і їжа проходить обробку рівномірно;
  • Легке миття . Завдяки гладкій внутрішній частині сковорідки нагар і масло не прилипають і легко очищаються. Для цього необхідно використовувати неагресивні миючі засоби і м'які губки. Також перевагою є можливість використання посудомийної машинки для миття.

Мінуси :

  • Схильна до появи подряпин У міру використання необхідно акуратно ставитися до захисного покриття. Не можна застосовувати лопатки, щипці та інші кухонні приналежності, які виготовлені з металу;
  • Не можна використовувати сковорідку для приготування їжі в духовій шафі. Але є безліч інших сковорідок із захисним шаром, які підходять для духовки. Така характеристика залежить від моделі посуду.

Чавунна та антипригарна сковорідки - як краще купувати

І антипригарная чавунна сковорода є Найпоширенішими СЕРЕД кухонного посуду. Кожна з них володіє певними показниками, опираючись на які можна купити найкращу.

Яку краще купити , вирішувати потрібно індивідуально. Експлуатаційні характеристики, які важливі для однієї людини, можуть бути абсолютно незначні для іншого. Якщо потрібна якісна сковорода, можна переглянути асортимент інтернет магазину. Вся продукція Биол володіє чудовою якістю, що підтверджено відповідними сертифікатами.

  • Поділитися

Залиште свій відгук

Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика