Перший догляд за чавунною сковородою

Перший догляд за чавунною сковородою

Перший догляд за чавунною сковородою включає в себе деякі пункти підготовки, без яких використання посуду буде неможливим. Багато, купуючи таку сковорідку, приступають до готування без попередньої обробки. Це призводить до пригорання їжі і появи іржі. Правильно проведені процедури підготовки і подальший догляд гарантують тривалу експлуатацію кухонного начиння з чавуну.

ЯК ОБРОБИТИ ЧАВУННУ СКОВОРІДКУ ПІСЛЯ ПОКУПКИ

Як обробити чавунну сковороду після покупки, що для цього необхідно? На відміну від сковорідок з інших матеріалів виготовлення, моделі з цього матеріалу потребують попередньої обробки після покупки.

Чавун - міцний і зносостійкий матеріал, який здатний витримувати високу температуру нагрівання, деформацію, пошкодження та інші негативні фактори. Єдине, на що варто звернути увагу - іржа.

Посуд з цього матеріалу при наявності рідини під час зберігання може почати іржавіти. Це не критично, іржу можна прибрати. Але це трудомісткий процес, який займає час. Краще правильно підготувати і використовувати сковороди, ніж позбавлятися від наслідків.

ПЕРШИЙ ДОГЛЯД ЗА ЧАВУННОЮ СКОВОРОДОЮ – ПІДГОТОВКА ДО ВИКОРИСТАННЯ

Перший догляд за чавунною сковородою починається з підготовки до використання і очищення від машинного масла. Виробники, щоб уникнути появи іржі, після виробництва покривають все кухонне начиння з чавуну шаром машинного масла. Він забезпечує збереження посуду під час її зберігання.

Як прибрати машинне масло з чавунної сковороди:

  • Потрібно ретельно вимити нову сковорідку із застосуванням губки і миючого засобу;
  • Обов'язково прибрати всю вологу з посуду. Можна скористатися паперовим рушником для цього.

Перший підготовчий етап на цьому закінчено. Запах і залишки масляного покриття все одно залишилися. Повністю прибрати машинне покриття вийде в процесі випалу.

ПЕРШИЙ ДОГЛЯД ЗА ЧАВУННОЮ СКОВОРОДОЮ – ПРОКАЛЮВАННЯ

Перший догляд за чавунною сковородою включає в себе прожарювання. Випал посуду з чавуну необхідний для створення захисного шару, який вбереже їжу від пригорання, а сковорідку від іржі.

Прожарити сковороду з чавуну можна як на кухонній плиті, так і на багатті. Матеріал виготовлення стійкий до високої температури нагріву. З міркувань зручності - краще робити це на вулиці. Справи в тому, що в процесі нагрівання виділяється дим (випаровується машинне масло), який має їдкий запах. Якщо все ж випал проходить вдома, краще робити процедуру з відкритими вікнами.

ЯК ПРОЖАРИТИ НОВУ ЧАВУННУ СКОВОРОДУ

Як прожарити нову чавунну сковороду, щоб отримати захисний шар від пригорання? Поверхня кухонного начиння з чавуну має дуже дрібні пори. Під час випалу масло проникає в них, утворюючи олійний шар. Рівномірне природне забезпечує найкраще запікання м'яся без пригорання.

Перше прожарювання чавунної сковороди:

  • Поставити сковорідку на вогонь і насипати в неї сіль. Для цього буде достатньо половини пачки (виходячи з діаметра начиння). Сіль повинна покрити всю внутрішню поверхню;
  • Постійно помішуючи сіль, необхідно прожарити її до стану коричневого кольору. Це займе приблизно 25-40 хвилин;
  • Після закінчення часу висипати просмажену сіль в сміття і почекати поки сковорідка повністю охолоне;
  • Заново вимити її з миючим засобом і добре промити. Позбутися від вологи і знову поставити на вогонь;
  • Налити рослинне масло, і постійно розподіляти його по всій внутрішній поверхні сковорідки;
  • Через 15-20 хвилин безперервного розподілу масла зняти з вогню посуд і дати йому охолонути. Позбутися від надлишків масла і витерти внутрішню частину паперовим одноразовим рушником.

На цьому перший догляд за чавунною сковорідкою закінчено. Можна використовувати її для приготування абсолютно будь-яких страв. Смак їжі, яка готувалася в такому кухонному начинні, не можна порівнювати ні з чим іншим.

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика