Пригорає чавунна сковорода - що робити

Пригорає чавунна сковорода - що робити

Пригорає чавунна сковорода, що ж робити, щоб прибрати це дефект з коханого посуду? Необхідно розбиратися, чому поверхня пригорає і як прибрати сліди нагару?

Є кілька способів, які не заберуть багато часу і дозволять знову використовувати чавунну сковороду для приготування улюблених тушкованих страв.

ЧОМУ ПРИГОРАЄ СКОВОРОДА З ЧАВУНУ

Чому пригорає сковорода з чавуну? Товстостінний посуд з цього матеріалу здатен подарувати продуктам неповторні смакові якості. Завдяки цьому він знаходиться на кухнях досвідчених господинь вже досить довгий час.

Посуд з чавуну має дрібнопористу поверхню, в яку затікає масло, утворюючи при цьому гладкий рівномірний олійний шар. Він має захисні від пригорання властивості, завдяки чому отримав назву природного антипригарного покриття.

Причини пригорання сковорідки:

  • Якщо одиниця кухонного начиння нова, то можливо не було проведено процедуру прожарювання, або вона була проведена неправильно. Це могло призвести до прилипання їжі;
  • Якщо пошкодити це захисний шар металевими виделками та лопатками, то продукти в ході готування починають пригорати. Є кілька способів повернути своєрідне захисне покриття, яке забезпечує стійкість до підгоряння їжі;
  • Неякісне кухонне начиння. Якщо купити сковорідки не у перевірених виробників, можна не тільки отримати неякісний посуд, але піддати себе ризику. Більшість несертифікованих виробників використовують у виробництві небезпечні матеріали, які досить швидко приходять в непридатність і можуть виділяти шкідливі речовини в ході експлуатації.

ЯК РЕАНІМУВАТИ чавунну сковороду

Як реанімувати чавунну сковороду, якщо вона втратила зовнішній вигляд і має шар пригорілої їжі:

  • Необхідно прибрати сліди нагару. Для цього підходить подрібнене на тертці господарське мило. Необхідно помістити сковорідку в більшу ємність. Налити води і закип'ятити сковорідку. Додати мило і прокип'ятити протягом 1,5-2 годин. Дати охолонути воді і з легкістю прибрати пригорілий шар;
  • Після цього варто ще раз прожарити кухонне начиння рослинним маслом, щоб заново створити олійний шар. Для цього потрібно помістити чавунну сковороду на кухонну плиту, змастити стінки і дно маслом, після 15-20 хвилин прибрати кухонне начиння з вогню і дати охолонути. Прибрати залишки масла і можна знову готувати улюблені страви.

Крім цих способів, є маса інших варіантів чистки чавунної сковороди, які можна прочитати в розділі «Догляд за посудом».

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика