ТОП 5 чавунних казанів в Україні

ТОП 5 чавунних казанів в Україні

У чому особливості чавунного казана

Чому ж чавунні казани вважаються найбільш придатними для приготування різних страв на вогнищі і не тільки? Вся особливість такого посуду полягає у властивостях матеріалу виготовлення.

Чавун - ідеально підходить для використання на відкритому джерелі нагрівання, і сприяє отриманню чудових смакових якостей їжі. У чому особливості посуду з чавуну:

  • Пориста внутрішня поверхня. Внутрішня сторона казанів з чавуну має дрібнопористу структуру. У ці пори, коли ви користуватиметеся проникає масло, завдяки чому утворюється олійний щільний шар. Цей шар забезпечує стійкість до пригорання продуктів і забезпечує їм чудові смакові якості;
  • Стійкий до високої температури нагріву. Більш того, у міру кожного випалу поверхня чавунного посуду стає тільки міцніше. Це сприяє тривалій експлуатації і стійкості до деформації казанків;
  • Зберігає накопичене тепло. Нагрівається такий посуд досить довго, але при цьому протягом тривалого часу остигає, віддаючи накопичене тепло продуктам і даючи їм додаткове ловлення. Завдяки цьому каші, перші і другі страви отримують приголомшливий смак;
  • Стійкість до пошкоджень. Можна з легкістю використовувати лопатки, ложки та інші прилади, які зроблені з металу. При цьому поверхня залишається цілою;
  • Необмежений термін використання. При правильному використанні і догляді такий посуд прослужить досить довго, зберігаючи зовнішній вигляд і якість;
  • Схильність до іржі. Казанки з чавуну потребують своєчасного миття і ретельного протирання від залишків вологи. Інакше навіть мінімальне скупчення вологи призведе до утворення іржі. Цього можна уникнути, якщо зберігати казан в чистоті і сухому місці.

Ці особливості забезпечили приголомшливу якість казанків з чавуну. Саме тому вони дуже популярні і затребувані у любителів вогнищевої кухні.

На що звернути увагу при покупці чавунного казана

На що звернути увагу при покупці чавунного казана, і як же вибрати кращий? В першу чергу, дуже важливо звернути увагу на виробника. Краще купити посуд відомого бренду.

Звичайно, є безліч виробників, які надають дешеві казанки. Але варто задуматися про їхню безпеку. Адже більш дешева продукція характеризується низькою якістю, а часом, і небезпечними речовинами в складі матеріалів виготовлення. При нагріванні такі казани виділяють токсичні речовини, які потрапляють в їжу.

На що ще необхідно звернути увагу:

  • Спосіб виготовлення казанка. Найбільш якісними вважаються литі казанки. Їх виробляють методом лиття, що забезпечує цілісну стовщену поверхню казана і високу його якість;
  • Форма казанка. Якщо необхідний казанок для приготування перших страв, то туристичний казанок найбільше підійде. А якщо необхідні казани для смаження других страв, то татарські і азіатські моделі підходять найкраще;
  • Комплектація. Залежно від моделі, можуть бути присутніми в наборі кришки, кришки-сковороди або металеві дужки. Кришка допоможе створити оптимальні умови для томління і тушкування продуктів. А металева дужка використовується для установки казанка над багаттям за допомогою триноги;
  • Розмір казанка. Варто підбивати оптимальний розмір казана. Якщо необхідно приготувати їжу для кількох людей, то підійде 3-5 літровий казанок. Для великої компанії оптимальним буде розмір казанка 12 л і більше.

Рейтинг чавунних казанів в Україні - ТОП 5 моделей

Рейтинг чавунних казанів включає п'ять найбільш продаваних казанків, які набрали найбільшу кількість позитивних відгуків покупців. У топ-листі представлена продукція від кращих брендів посуду Біол і Сітон.

ТОП 5 чавунних казанів в Україні:

  1. Казан Сітон чавунний татарський з кришкою сковородою 10 л

Лідером нашого рейтингу є товстостінний чавунний татарський казан Сітон на 10 л з кришкою - сковородою. Цей якісний зносостійкий казанок виконаний у формі півсфери, завдяки чому відмінно підходить для смаження, гасіння і томління їжі.

У комплектації передбачена лита кришка-сковорідка, яка може використовуватися як кришка, а також як окрема сковорідка для приготування їжі на вогнищі або будь-якій кухонній плиті.

Місткий казан передбачений на 10 л. Цього цілком достатньо для готування на велику сім'ю або компанію. При правильному і своєчасному догляді такий казанок прослужить необмежену кількість часу, радуючи всіх близьких чудовим смаком їжі.

  1. Казан чавунний азіатський 12 л з алюмінієвою кришкою Сітон

Не менш популярним і затребуваним є азіатський чавунний казан Сітон з алюмінієвою кришкою на 12 л. Азіатська форма характеризується наявністю напівсферичної форми дна.

Як і попередній казанок, цей казан виготовлений методом лиття. Має потовщені стінки і дно, що забезпечує комфорт у використанні. У комплекті передбачена лита алюмінієва кришка, яка забезпечить необхідні умови для смаження і тушкування страв.

Казанок оснащений чотирма ручками, на дві з яких можна помістити дужку. Також можна встановити казанок на спеціально передбачену поставку. Місткого казанка на 12 л цілком достатньо для того, щоб нагодувати велику компанію.

  1. Казан чавунний з дужкою і кришкою татарський Біол 12 л

Біол татарський чавунний казан з кришкою і дужкою на 12 л стане відмінним придбанням. Литий казанок має напівсферичне дно. Зроблено методом лиття, що забезпечує міцну стовщену поверхню.

Така модель ідеально підходить для готування на багатті. У комплекті передбачена лита чавунна кришка, а також металева дужка, завдяки якій казанок зручно розмістити над багаттям за допомогою спеціальної підставки.

Обсяг 12 л підійде для приготування їжі на велику компанію. У догляді невибагливий, досить своєчасно мити казан і ретельно витирати його. Цей казан від бренду Біол стане відмінною покупкою для того, хто цінує якість і зносостійкість посуду з чавуну.

  1. Казан Сітон чавунний азіатський 8 л

Литий азіатський чавунний казанок на 8 л від Сітон стане ідеальним засобом для готування самої різної їжі. Потовщені стінки і дно забезпечують створення оптимального режиму для смаження продуктів.

Виготовлений казан методом лиття, що забезпечує міцну поверхню без сполучних швів. Казанок оснащений чотирма ручками, до яких можна прикріпити металеву дужку. Така модель казанка відмінно себе зарекомендувала і підійде для приготування улюбленої їжі на вогнищі.

У комплектації не передбачена кришка, але її можна замовити окремо. При цьому немає різниці, чавунна вона буде або алюмінієва. Якщо дотримуватися правила по догляду за чавунним посудом, то такий казанок послужить далеко не один рік.

  1. Казан чавунний туристичний з кришкою і дужкою Біол 8 л

Не менш популярним є литий туристичний казан на 8 літрів з кришкою і дужкою від бренду Біол. Товстостінний казанок ідеально підходить для приготування перших і других томлених страв на вогнищі.

У комплекті є лита кришка і металева дужка. За допомогою цієї дужки можна прикріпити казан над багаттям. Завдяки потовщеної поверхні нагрівається казан довго, і також довго остигає, що забезпечує продуктам приголомшливий смак.

Якщо необхідно якісне пристосування для приготування їжі на вогнищі, то цей казанок стане відмінним придбанням.

Який казан з чавуну краще

Який казан з чавуну краще? Для кожного покупця важливі свої критерії: кому-то необхідний місткий казанок для шурпи або юшки, кому-то важливо зручність в ході смаження плову або м'ясних страв.

Безсумнівним лідером серед інших моделей є казан Сітон чавунний татарський з кришкою сковородою 10 л. Ця модель є найбільш продаваною завдяки якості та характеристиками.

Проте кожен казанок з цього списку заслуговує вашої уваги. Переглянути більше моделей або замовити вподобану можна на нашому сайті. В інтернет-магазині «Еко-сковорода» ви знайдете великий асортимент казанків за найвигіднішою ціною в Україні.

  • Поділитися
Залиште свій відгук
Рейтинг
Відгук
ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ
Кошик

Виберіть кількість і натисніть оформити замовлення

Ціна без знижки всього

Знижка:

Кількість товарів:

Всьго до сплати

Вход в личный кабинет

Укажите номер телефона и пароль

Кошик Доданий до кошика